Amvest lanceert Seasons in The Sphinx


165 nieuwe huurwoningen in Amsterdam Amsterdam 15 november 2022 - Investment manager en ontwikkelaar van woongebieden Amvest, is gestart met de bouw van The Sphinx in Amsterdam-Noord. The Sphinx is onderdeel van de gebiedsontwikkeling van Amvest Aan het IJ. Met The Sphinx lanceert Amvest Seasons, een concept voor senioren die het fijn vinden om samen met generatiegenoten te wonen. Ook komt er de eerste stedelijke variant van Het Gastenhuis en een buitenschoolse opvang in het gebouw, waardoor straks alle generaties samenleven. Amvest voegt met The Sphinx 89 vrije sector huurwoningen, 57 Seasons appartementen en 19 woningen in Het Gastenhuis toe aan Amsterdam.
Sociale interactie voor senioren Het Amvest Living & Care Fund (AL & CF) gaat 57 woningen in The Sphinx aanbieden met het Seasons concept. Assisted Living is een woonvorm ‘tussen thuis en het verpleeghuis’ en biedt senioren de kans om samen te wonen met generatiegenoten, laagdrempelige ontmoetingen te hebben en in een veilige omgeving te wonen. Bewoners kijken naar elkaar om en ondernemen samen activiteiten. Mensen met een lichte zorgbehoefte kunnen ook terecht in de Seasons woningen in The Sphinx. Hiervoor heeft Amvest een samenwerking met een vaste zorgpartner. Als de zorgvraag van de bewoner verandert, kan de woning hierop eenvoudig worden aangepast. De bewoners van de Seasons-woningen hebben toegang tot een gemeenschappelijke ruimte met een riant dakterras. Deze ruimte is onderdeel van het community concept van Amvest voor The Sphinx. Een gastheer of gastvrouw organiseert hier activiteiten om ontmoetingen met en tussen bewoners van The Sphinx te stimuleren.
Grote vraag naar nieuwe woonvormen In Amsterdam is er door de vergrijzing een steeds grotere vraag naar passende woonvormen voor senioren waar informele netwerken zorgen voor minder eenzaamheid. Door geclusterd te wonen kan er efficiënt zorg worden geleverd met een reductie van reistijd van zorgpersoneel. Amvest biedt met het Seasons concept een bijdrage aan deze maatschappelijke problematiek.
Alle generaties naast elkaar The Sphinx krijgt een interessante mix aan gebruikers dat past bij het stedelijke leven. Op de begane grond komt de eerste stedelijke variant van Het Gastenhuis. Het Gastenhuis, een partner van Amvest, biedt kleinschalige 24-uurs woonzorg voor mensen met dementie in een huiselijke, open setting. Op de eerste verdieping komt een buitenschoolse opvang met daarboven de vrije sector huurwoningen.
Wonen in The Sphinx The Sphinx ligt op een fraaie plek in de nieuwe stadswijk Aan het IJ, met aan de ene kant de nieuw aangelegde tuin van het Shell Energy Transition Campus Amsterdam en aan de andere kant het groene doeplein waar ook The Stack, The Bow en een basisschool aan liggen. Uniek is het uitzicht vanuit de hogere lagen, op het IJ en het centrum van Amsterdam. De architect van het gebouw is Geurst & Schulze Architecten, De Nijs is de aannemer. De naam van het gebouw is op de vorm van het gebouw geïnspireerd. Naar verwachting wordt The Sphinx medio 2025 opgeleverd. De 57 Seasons woningen en de 19 woningen in Het Gastenhuis, worden opgenomen in het Amvest Living & Care Fund en de 89 vrije sector huurappartementen in het Amvest Residential Core Fund.
Over Aan het IJ Aan het IJ is een nieuwbouwproject aan de Noordelijke IJ-oever op het voormalige Shellterrein Overhoeks. Samen met Ymere ontwikkelt Amvest hier ruim 1.800 huur- en koopwoningen. Aan het IJ is de woonwijk die onderdeel uitmaakt van de nieuwe wijk Overhoeks. Een nieuwe groene stadswijk net buiten de hectiek van Amsterdam.